Gordijnen

We love textiel !

Samen met u maken we van uw huis een thuis!

Overgordijnen, enorme keus!

Oké, dit is altijd overweldigend. U komt binnen in de winkel en ziet honderden stalen waar u het perfecte gordijn gaat uitzoeken. Gelukkig kunnen wij uw bijstaan met advies en door ideeën aan te dragen die passen bij de stijl van uw interieur.

Tip : neem bijvoorbeeld wat foto’s mee, een stukje stof, een tegel een likje verf op karton, wees creatief. Uiteindelijk wil je gordijnen die mooi samen passen bij de kleuren & texturen van jou huis.

Inbetweens, precies ertussen in.

Wat tegenwoordig vaak verkocht wordt is het inbetween gordijnen. Deze stof is dichter dan vitrage en transparanter dan een overgordijn het zit er precies midden in, precies “in-between”. Inbetweens zijn te verkrijgen in de meest veelzijdige stoffen van wit tot kleurrijk, in 1 kleur tot decoratief, dessins van  afwisselende banen transparante en dichte stof.

Een inbetween is echt een gordijn dat aankleed en de ruimte karakter geeft. Een inbetween wordt vaak met een andere raamdecoratie gecombineerd zodat je ‘s avonds niet naar binnen kunt kijken en je toch een mooi aangekleed raam hebt. Een vouwgordijn van dezelfde inbetween stof geeft een rustige uitstraling en verminderd de inkijk aanzienlijk.

Verduisterende gordijnen

9 van de 10 keer hangen wij op slaapkamers verduisterende gordijnen. Zodat jij lekker kunt slapen en het ochtend zonlicht nog even buiten de deur houdt. Maar ook voor mensen die nachtdiensten draaien zijn geholpen met een verduisterend gordijn wat ook fel daglicht niet binnenlaat.

Bij Liv vindt je een groot aanbod verduisterende stoffen. Voor zowel de ouder als de kinderslaapkamer is er veel keus. Soepele gladde stoffen met prints of dikkere verduisterende stoffen met veel textuur kleden je slaapkamer aan en maken het praktisch om je kamer te verduisteren.

Vitrage niet van deze tijd?

Vitrage is tijdloos en past in elk interieur. Wat we tegenwoordig vaak verkopen is de inbetween. Deze stof is dichter dan vitrage en transparanter dan een overgordijn het zit er precies midden in, precies “inbetween”.

De stoffen zijn van wit tot kleurrijk, in 1 kleur tot decoratief. Met een dubbele plooi of wave systeem krijg je een moderne uitstraling. Combineren met dubbele inbetween, plissés of vouwgordijn geven door de transparantie een rijke uitstraling.

Gordijnrails & roede

Bij Liv woonstoffering heeft u keuze uit vele verschillende gordijnroedes en gordijn rails. Of u nu op zoek ben naar elektrische gordijnrails of een traditionele houten gordijnroede, Liv biedt een scala aan mogelijkheden en kan u adviseren welke oplossing voor u geschikt is.

Het absolute topmerk op dit gebied is Interstill voor de liefhebber van perfecte afwerking ga je voor dit merk. Interstill heeft voor werkelijk elk type ophang wel een mooie oplossing. Zo zijn er rails die speciaal voor een wave gordijn werden ontwikkeld waardoor je gordijnen soepel opzijschuiven en prachtig hangen.

Plooi & Wave

Zelfs de meest stugge gordijnstof hangt met een wave plooi strak voor het raam. Een prachtig systeem van gordijnband, runners en haakjes vormen de basis voor dit moderne type wave gordijn. De runners zijn door middel van koordjes op vaste afstand met elkaar verbonden in combinatie met een zogenaamd wave band verkrijgt het wavegordijn zijn golfvorm, oftewel zijn wave.

Bij een enkele plooi wordt de stof met 1 plooi gestikt. Deze plooi neemt minder ruimte in als een dubbele plooi en hierdoor ontstaat een dunnere pakket breedte wanneer het gordijn gesloten is.

Vouwgordijnen & sfeer!

Een veel gehoorde opmerking is dat bij vouwgordijn de baleinen doorzakken. Dit is puur een kwaliteitsprobleem. Onze vouwgordijnen zakken niet door, heel simpel. De vouwgordijnen worden in eigen atelier gemaakt dus we gebruiken de juiste materialen zodat het perfect hangt.

Een vouwgordijn heeft een warme uitstraling en is bijzonder makkelijk te wassen. Je hebt keuze uit zo’n beetje elke stof die in de showroom hangt. Bijvoorbeeld een vouwgordijn in een vitrageachtige stof met overgordijn geeft een kamer een aangeklede look.

Gordijnen voor de kleintjes!

Ook kinder gordijnen kunnen natuurlijk niet ontbreken in onze ruime gordijncollectie.

Kom eens langs in onze winkel om inspiratie op te doen voor de baby- of kinderkamer. Kiest u voor mooie effen kleur stoffen in frisse kleuren voor op de kinderkamer.

De kindergordijnen collectie biedt een ruime keuze van gewone gordijnstoffen, verduisterende stoffen tot mooie vrolijke licht doorlatende stoffen.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
BEL ONS DAN GERUST