Plooi & Wave

Confectiemethode voor je gordijnen

De wave plooi gordijnen zijn de laatste jaren erg in trek

Catch the wave and go with the flow

Zelfs de meest stugge gordijnstof hangt met een wave plooi strak voor het raam. Een prachtig systeem van gordijnband, runners en haakjes vormen de basis voor dit moderne type wave gordijn. De runners zijn door middel van koordjes op vaste afstand met elkaar verbonden in combinatie met een zogenaamd wave band verkrijgt het wavegordijn zijn golfvorm, oftewel zijn wave.

Enkele plooi, minimalistisch

Bij een enkele plooi wordt de stof met 1 plooi gestikt. Deze plooi neemt minder ruimte in als een dubbele plooi en hierdoor ontstaat een dunnere pakket breedte wanneer het gordijn gesloten is. Echter bij gordijnen hoger dan 200 cm adviseren wij een dubbele plooi vanwege de ruime slag die onderaan het gordijn ontstaat. Voor bijvoorbeeld op de kinderkamer is deze manier van plooien wel aan te bevelen omdat het patroon hierdoor beter zichtbaar wordt.

Dubbele & Vlinder plooi!

Twee namen voor deze gangbare manier van plooien. Door het gebruik van de dubbele plooi krijgt het gordijn een volle uitstraling met diepe plooien. Het stofgebruik ten opzichte van een enkele plooi is meer maar daardoor ontstaat er een mooie plooival voor het raam. Door de volle uitstraling van een dubbel geplooid gordijn geeft het je interieur een rijke luxe uitstraling.

Retourplooi, compact met stijl

Een gordijn afgewerkt met een retourplooi heeft een hele strakke uitstraling en zorgt voor meer body en plooi. Door het afwisselen van een plooi aan de voorkant en een plooi aan de achterkant vouwt het gordijn zicht als een harmonica. Door die extra plooi in het midden van de tussenruimte ontstaat een minimale pakket breedte. Deze manier van plooien is geschikt voor de enkele plooi als zowel in combinatie met de dubbele plooi en vlinder plooi.

Ring gordijnen, landelijk tot strak

Kiest u voor gordijnen met ingeslagen ringen dan kiest u voor een gordijn wat zowel een landelijke als in een strak interieur tot zijn recht komt. Afhankelijk van het type roede, stof en afwerking bereikt u met een zeilringen gordijn een stoere robuuste uitstraling. De ringen van zijn van RVS zodat de gordijnen gewassen kunnen worden. Het ringengordijn kan eenvoudig aan de zijkant worden geschoven en neemt weinig ruimte in.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
BEL ONS DAN GERUST