Tapijt

Tapijt is nr1 in vloerbedekking!

In vele kleuren, design en structuren!

Er is volop variatie in!

Of het nu voor op de trap is of lekker voor op de slaapkamer bij Liv vindt u een uitgebreid assortiment tapijt. Er is volop variatie in, tapijt is er in vele kleuren, dessins en structuren dat er voor elke type ruimte wel een bijpassend tapijt te vinden is.

Heerlijk warm aan de voeten

Tapijt heeft als voordeel dat het goed isoleert door warme lucht vast te houden tussen de pooldraden. Wanneer je kiest voor hoogpolige tapijt wordt deze isolatie nog beter bovendien werkt tapijt geluid dempend.

Traploper & kamerbreed tapijt

In onze showroom in Uden vindt je alle soorten tapijt van hoogpolig tapijt en vloerkleden tot tapijten met een kleine pool. Uiteraard komen we gratis de vloer opmeten en voorzien we ook u trap met een traploper of wordt de trap geheel bekleed. Met een dikke ondervloer dempt het ook nog een heel goed het geluid.

Uitgebreid assortiment

Het assortiment van Liv woonstoffering Uden bestaat uit merken als Bonaparte, Gelasta, Ambiant, Belakos, Silvester, Dimensions.

Top 10 : weetjes over tapijt

Om een mooie verhouding van je zithoek te krijgen is het aan te bevelen om de karpet altijd onder de voorste poten van een bank of stoel te leggen. Nog mooier is het om je vloerkleed rijkelijk onder bank en stoelen te leggen. Zo creëer je namelijk een ruimtelijke leefhoek.

Een tapijt met een hoge pool geeft een warme uitstraling. Een korte pool geeft een strakkere look en feeling aan je interieur.

Tapijt weerkaatst geluid niet maar absorbeert het. Dankzij een losse pool is tapijt de vloer die uitstekend geluid isoleert en verkort de nagalmtijd van geluid. De stelregel is hoe dikker het tapijt hoe beter geschikt voor geluidsisolatie.

In tegenstelling tot wat men altijd dacht, zorgt zachte vloerbedekking voor een schonere lucht, vergeleken met een harde vloer. Met tapijt is de concentratie kleine stofdeeltjes in de lucht zelfs tot vier keer lager dan bij harde vloeren. Dat betekent schonere en dus gezondere lucht in uw huis.

Kobalt, denim of hemelsbauw, Blauw is polulair. Natuurtinten blijven ook mateloos favoriet, kijk maar in de bladen dan zie je naturellen van zandwit to caramel. Naturel kleuren geen een interieur rust en er kan makkelijk mee gevarieerd worden.

Nog steeds denken veel mensen dat tapijt minder makkelijk schoonmaken is dan harde vloeren. Tegenwoordig is er per tapijtsoort passend onderhoudsadvies, deze wordt gebaseerd op product, toepassingsgebied, kleurkeuze en gezinsamenstelling.

Het zelf leggen van tapijt gaat heel eenvoudig met tapijttegels. Natuurlijk kennen we de tapijttegel al een tijdje maar wat nieuw is zijn verbindingsstickers. De worden aan de achterzijde bevestig en houden vier tegels op hun plek. Met tapijt regels kun je eindeloos variëren door ze in elke gewenst patroon te leggen.

Wij krijgen maandelijks nieuwe tapijt collecties binnen met nieuwe materialen, kleuren en texturen. Zo heeft u altijd een overzicht van de laatste trends.

Lekker op de grond liggen bij de open haard of op je blote voeten door het huis lopen? Tapijt op de vloer is heerlijk zacht en comfortabel omdat tapijt warmte isoleert.

Niet iedereen staat er bij stil, maar vanwege de stroefheid van tapij is het risico op uitglijden veel kleiner dan op een harde vloer. Mocht je toch vallen, dan is de kans op verwondingen klein omdat tapijt verend en zacht is.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
BEL ONS DAN GERUST