Vinyl

Stevig en 100% waterbestendig!

De kwaliteit van vinyl is de laatste jaren enorm gestegen!

Over vinyl en vloer zeil!

Vinyl vloeren oftewel vloer zeil behoort tot de kunststof vloeren en is praktisch te onderhouden en zeer makkelijk schoon te maken met water en een dweil. Daarom is een vinyl vloer schoon en hygienisch. Vinyl is stevig en 100% waterbestendig en geschikt voor elke ruimte in huis. De keuze is enorm van vinyl met houteffecten, metaaleffecten of tegelontwerpen. Mocht u op zoek zijn naar zeil op de vloer dan kom gerust eens langs in onze showroom waar we regelmatig een mooie vinyl vloer aanbieding hebben.

Goedkoop vinyl!

Een vinyl vloer is relatief goedkoop tegenover andere soorten vloeren en in diverse prijs klasse te verkrijgen. Maar dit wil niet zeggen dat ze niet sterk zijn de toplaag van vinyl is tegenwoordig van zo’n hoge kwaliteit dat het bijna niet van een laminaat vloer is te onderscheiden.

Novilon & diverse

In onze vinyl vloer collectie vind u onder andere de merken: Novilon en Tarkett.

Top 10 : over vinyl

Houtmotieven zijn zo geperfectioneerd dat ze nauwelijks van echt zijn te onderscheiden.

Een vinyl vloer is geschikt voor vloerverwarming, maar dit hangt af van de dikte. Des te dikker het vinyl hoe minder goed deze de warmte doorlaat. Met vloerverwarming is het wel altijd noodzakelijk om de vinyl te verlijmen op de vloer.

Vinyl van Liv woonstoffering is altijd up-to-date en verkrijgbaar in diverse maten. Liv beschikt over professionele legservice gelegd door eigen personeel.

Omdat vinyl alleen aan de kanten hoeft worden verlijmd kan deze vloer ook door de doe-het-zelver worden gelegd.

De kwaliteit van vinyl is de laatste jaren enorm gestegen en behoort nu tot een van de beste geluiddempers en bevat een dikke slijtlaag.

Ten opzichten van een houten vloer, kun je vinyl eenvoudig met water schoon maken.

Door dat vinyl een 100% waterdichte vloer is gaat deze uitstekend op de badkamer.

Omdat vinyl vloer geen natuur product is krimp deze niet en zet dus niet in en uit.

Vinyl is gemaakt van elastisch PVC. Als een stroperige massa worden de kunststoffen in meerdere lagen op een ondergrond geperst. Daarna wordt deze afgewerkt met een toplaag. Hoe dikker de toplaag hoe slijtvaster het vinyl.

Vinyl is het broertje van de PVC-vloer en komen qua grondstoffen overeen.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
BEL ONS DAN GERUST